„Булката – ръководство за употреба“ – Кери Дени

 

 

  • Издател: Вакон
  • Преводач: Кристина Димитрова
  • Година на издаване: 2016
  • Брой на страници: 224
  • Корици: меки

 

Ръководството съдържа множество приложения, които ще ви помогнат да следите подготовката и бюджета си. Това го прави перфектния подарък за всяка свенлива бъдеща булка, любезно предоставен от ветерана по сватбена журналистика Кери Дени.

Няма ли да е чудесно ако имаше начин да улесним себе си, когато се подготвяме за големия ден? А защо да не да получим и няколко професионални съвета от хора в бранша. Вече има! На спасение идва Кери Дени, която има дългогодишен опит в този важен за жените бранш. Тя е редактор на сватбената рубрика към списание „Филаделфия“ и определено има какво да ви каже и посъветва. А вие по-добре ѝ се доверете ако искате всичко да мине безпроблемно и по вода.

И така днес ще ви разкажа за едно по различно четиво, което определено е колкото пленително, толкова и полезно. А именно – „Булката – ръководство за употреба“ (изд. Вакон).

Признавам си, първо бях запленена от оформлението на ръководството – малко и компактно. В първия момент си помислих, че това е поредната книжка, която е пълна с глупости и съответно доста непрактична, защото в края на крайщата не би помогнала с нищо. Но след това любопитството ми надделя и се озовах с книгата в ръка. Всичко беше страшно увлекателно – ръководството изобилства със съвети, които ясно и точно проследяват всеки етап от този важен ден без излишни глупости, без захаросани и клиширани фрази. А илюстрациите бяха на място и до една полезни. Точно те помагат за още по-ясна представа, обрисувайки визуално всяка една стъпка, за която Кери Дени пише в тази книга.

The Bride's Instruction Manual: How to Survive and Possibly Even Enjoy the Biggest Day of Your Life (Owner's and Instruction Manual)

Както казах всичко е подредено по ред на номерата. Започваме с това, че сме сгодени. А сега на къде? Как да организираме сватбата? Какви потенциални проблеми и трудности ще срещнем по пътя на осъществяването на тази детска (за повечето момичета) мечта? Да изберем ли сватбен агент? Какво да правим с досадните и враждебни свекъри? Каква рокля да изберем според фигурата ни? Как да изберем шаферките? Какъв да е списъкът с гостите и как да ги позиционираме в залата? Как да предотвратим провала на Големия ден? Можем ли да избегнем предстоящия хаос и да създадем една запомняща се сватба, защото нека си признаем – това е най-важният ден в живота ни.

Това са само малка част от разгледаните теми. В Ръководство ще намерите още хиляди отговори и практични съвети.

La sposa. Manuale d'istruzioni

Тази книга не е създадена, за да я следвате стъпка по стъпка, напротив – всеки сам решава как да изживее този ден. Тази книга е тук, за да помогне на вас и вашия партньор; за да попиете и вземете от нея само това, което смятате за необходимо и полезно. „Булката – ръководство за употреба“ е едно малко бижу, с помощта, на което няма да изпуснете нещата извън контрол. То ще ви помогне да отделите важното от ненужното, защото съдържа най-търсената информация и покрива всевъзможни теми, с които не сте очаквали да се сблъскате. А приложенията допринасят за избистрянето на информацията и постигане на перфектния краен резултат.

Ръководството е едно от най-добрите, които съм срещала на пазара – то докосва всеки аспект от сватбеното планиране, но го прави по-толкова сбит и хумористичен (на моменти) начин, че няма как да не се влюбите в книгата. Определено я препоръчвам на всички бъдещи булки, а защо не и като подарък на бъдеща такава.

 P.S. Ако това ръководство ви е харесало, може да разгледате и другите подобни, издадени до сега:

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s