„Котаракът Помпон и малките, но горди птички (весели картинки, смешки и игри)“

Image result for помпон птички
  • Издател: Миранда
  • Преводач: Анна Колчакова
  • Година на издаване: 2016
  • Брой на страници: 96
  • Корици: меки

„Котаракът Помпон и малките, но горди птички (весели картинки, смешки и игри)“ е третата книжка, която е част от поредицата за Помпон и неговия приятел Трюдел.

Това са две котки, с помощта на които в тази книжка ние учим различни неща за птичките. В „Котаракът Помпон и малките, но горди птички (весели картинки, смешки и игри)“ имаме най-различни факти за птичките – как ги опазим, как да им направим къщурка, с какво да ги храним, какво не обичат да похапват, как да им помагаме, как да се научим да летим като тях!

Книжката е близо 100 странички, но измежду тях е пълно както с любознателни факти, така и с много игри и закачки, примери и комикси, с които децата биха затвърдили знанията си и, най-вече, биха се забавлявали неимоверно много.

Image result for помпон птички

20170218_210916

Image result for помпон птички

Аз определено много се забавлявах с всичко в книжката, като повярвайте ми, направих всяка една от игрите, показани в нея – броях птички, рисувах птички с шапки, поставях птички в небето, направих си плакат, влязох в два лабиринта, търсих две по две еднакви котки (Помпон и Трюдел) и още, и още.

Image result for помпон птички

Image result for помпон птички

20170218_211108

Тази трета книжка има за цел да помогне на малчуганите да научат за птичките и тяхната природа. Малката книжка е добър помощник на родителите при възпитаване на децата, като чрез нея децата не само учат, но и се забавляват. Ето как чрез игри, без да се отегчават, те бързо прескачат от учене към забава! Тук се смесват теория (учене) и практика (множество игри)! Децата учат много за това каква среда обитават птичките, за въпросите с храната, така че да знаят всичко за тези горди, но малки  птиченца.

20170218_210952

Чрез тази книжка, както и останалите от поредицата, родителите биха успяли по лесен и забавен начин да разкажат на мачуганите за летящите птички! Насладете им се! 🙂

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s