„Манго и Бамбам: съвсем НЕ-прасе“ – Поли Фейбър

product_1176
  • Издател: Лист
  • Година на издаване: 2016
  • Брой на страници: 144
  • Корици: меки
Книжката „Манго и Бамбам: съвсем не-прасе“ е една от първите книжни радости, които новото издателство „Лист“ ни предлагат. Тя излиза на български точно така, както си му е редът – нейната прелестна обвивка е запазена, приказното оформление на страниците също, както и символичният лилав цветен печат. Едно голямо браво на изд. „Лист“ за тази добре свършена работа!
„Манго и Бамбам: съвсем не-прасе“ е една сладка и затрогваща история за приятелството между едно всезнаещо и всеможещо момиченце на име Манго и един съвсем не-прасе тапир. Да, правилно чухте – тапир!
Книжката е подходяща както за деца на 5+ годинки, така и за възрастни, които пазят детското в себе си.

Манго е едно малко момиченце, което живее в една много, много висока сграда в един много, много забързан град (по мой размисли това е Лондон). Баща ѝ е много зает със своите постоянни сметки, така че Манго е през повечето време сама, което пък и позволява да взима доста самостоятелни решения. Тя е много добра във всичко, дори в каратето! Умее са плува, да свири на кларинет, да играе на шах. Манго има нужда постоянно да е заета, за да не се чувства самотна, поради липсата на баща си.

Image result for манго и бамбам

Един ден тя среща Бамбам – тапирът. Постепенно те се сприятеляват и изживявам много, много приключения заедно.

Image result for манго и бамбам

Книжката е разделена на четири части – „Манго и суматохата“, „Басейнът на Бамбам“, „Бамбам си слага шапка“ и „Песента на тапира“.

Image result for манго и бамбам

Прекрасните илюстрации на Клара Вулайъми карат историята и в четирите части на книжката да оживее пред очите ни. Използваният лилав цвят в тях ги унифицира, но и разграничава. Рисунките са ретро, което е доста подходящо и за самата история! 🙂

Приключенията на Манго и Бамбам са много – ходят на басейн, гмуркат се във фонтан, играят в парка, свирят на концерт, разхождат се нощем в града, бягат от луда съседка-колекционер и прочие.

mango.jpg

Несъмнено книжката „Манго и Бамбам: съвсем не-прасе“ от Поли Фейбър е чудесен подарък за малки и големи. С нетърпение очаквам следващата част от поредицата! 🙂

Image result for манго и бамбам
Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s