Наръчник за магически създания

Image result for fantastic beasts creatures drawings

Ако сте чели новата книжка на Дж. К. Роулинг, със сигурност сте попаднали в едно място, изобилстващо от магически създания. И дори книжката да не е свързана с Хари, тя, както и филмът по нея, няма да Ви разочароват. Книгата по оригиналния сценарий – „Фантастични животни“  ни отвежда в Ню Йорк през 1926г., където зоомагът Нют Скамандър е сред множество странни същества, забранени според магьосническите закони в САЩ…

Но да не се бавим, а да започваме!

Полупотайник

Fantastic Beasts:
Image result for fantastic beasts creatures drawings

Това малко същество е безопасно, не се притеснявайте! 🙂 Прилича на орангутан с големи, виещи очи. Косата му е дълга, сребристо-бяла. Има способността на мантия невидимка!

Оками

Fantastic Beasts and Where to Find Them - Occamy:
Вихрушката от същества се допълва от Оками – крилат звяр, който може да расте – да се уголемява, или да се свива, за да се побере във всяко пространство. Това красиво създание е крилат змей с два крака. То представлява смесица между птица и дракон. Любопитното е, че снася яйца от чисто сребро!

Съчкото Пикет

Fantastic Beasts Glossary– Bowtruckle:

Друго чудато създание е Съчкото Пакет. Това е дърво, високо 8 инча. То е направени от дърво,  със собствени стебълца и малки клончета. Това създание, както и всички от неговия вид, са безобидни срамежливковци, които лесно се укриват, поради цвета на „кожата“ си.

Бълвачозавър

Fantastic Beasts and Where to Find Them - Erumpent:

Приличащи на носорози, тези африкански животни, ако са провокирани, ще атакуват чрез инжектиране на експлозивна течност, излизаща от техния рог! Но много често, мъжките се взривяват по време на размножителния период.

Те могат да приятелски настроени, въпреки притеснителните си размери!

Душко

Малки и костати, с патешки муцунки. Те са една кръстоска между къртица и птицечовка. Въпреки, че са симпатични и очарователни, те са доста опасни. Меко казано разрушителни. Те са своеобразни крадци, неустоимо привлечени от лъскавите неща и блестящите предмети. Всички същества от този вид обичат да събират блестящи бижута, монети, или нещо друго, което гъделичка пръстите им, радващо фантазията им, като по тази причина са били използвани от Гоблините, за да намират и изкопават съкровища.

Интересен факт – те имат магически торбички, които им позволяват да събират и съхраняват придобитите си съкровища!

Билиуинг

Billywigg from Fantastic Beasts and Where to Find Them 3D Effect Official Cardboard Cutout Wall Art:
Син като сапфир, това насекомо има жило и крила на главата си, които му позволяват да се върти, докато то лети. Хората, които са ужилени от Билиуинг биха усетили леко виене на свят.

Буревестник

Fantastic Beasts and Where to Find Them - Thunderbird:

Крилата му са достатъчно мощни, за да създава бури, когато е в полет. Тези създания са специалисти в съзирането и усещането на бъдеща опастност!

Нунду

 

The Nundu,* spotted among the creatures in Newt's possession, looks like a mix between a tiger and a pufferfish.
Това са огромни леопарди, които се движат страшно безшумно, въпреки огромните си размери, а дъхът им може да причини елиминирането на цели селища.

Ракоядна видра

Graphorn:

Те могат да отблъскват повечето заклинания и магии.

Надявам се с този наръчник не само да съм улеснила четенето на „Фантастични животни“, но и да съм предизвикала у Вас интерес да се запознаете сами с книгата, защото ако Дж. К. Роулинг не успее да Ви запали по четенето, то не знам кой друг автор е способен! 🙂

Advertisements

2 thoughts on “Наръчник за магически създания

  1. Явно на мен ми е минало времето за Роулинг. Не съм ѝ особена почитателка, въпреки че признавам постиженията ѝ. И виждам как именно нейната поредица (,,Хари Потър“) кара много хора да започнат да четат, помага им да прозрат красотата на четенето. И дори да не гледаме другите ѝ постижения, само за нейния принос по отношение на литературата, трябва искрено да призная, че играе огромна роля и нейните трудове определено биха могли да останат в графа ,,вечни“.
    Публикацията ми хареса, а описанията са страхотни. Браво! 🙂

    Like

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s