„Красавицата и звяра: Историята от филма“ – адаптация Елизабет Ръдник

  • Красавицата и Звяра: Историята от филмаКрасавицата и Звяра: Историята от филма
  • Издател: Егмонт
  • Преводач: Ирина Денева – Слав
  • Година на издаване: 2017
  • Брой на страници: 280
  • Корици: меки

Ами, да… Понякога думите не стигат, за да се опише безкрайната ни любов към нещо. Било то книга или филм, с който сме свързани отдавна или сме израснали гледайки го. Такава за мен е историята за приказните герои от детското филмче – „Красавицата и звяра“. И сега, когато вече имаме екранизация, която спира дъха, съпроводена с чутовна книжка по филма, няма как да не викам от радост!

Винаги съм харесвала историята на Бел и Звяра. От своя страна, мисля, че няма друга приказка, която винаги успява да ме разплаче – било то, когато съм била дете, или пък сега, когато май плача на нея още повече от преди.

Обичам тази книга! Като вечен фен на „Красавицата и звяра“ нямаше как да не я притежавам. И няма нищо чудно – историята им ни учи на толкова много неща – поражда любов към книгите от ранна детска възраст, учи ни на приятелство и доброта към ближния, силата на семейството и саможертвата, която правим за тези, които обичаме, без да се замисляме. Но това, което приказката на Дисни ни разкрива и омайва за цял живот, несъмнено, е магията – това приказно вълшебство, което само една спираща дъха история може да ни поднесе и омае завинаги! Да, разбирате за какво говоря, защото точно това е накарало и вас да се влюбите в тази приказка!

Image result for бел красавицата

Историята от филма е преродена книжка по любимото филмче. Тук историята на Бел и Звяра е по-добре развита, следва сцените от филма и, най-важното, доразвива до умерена степен всичко що сме виждали досега я в детската версия, я в игралния филм.

Това е книга за фенове! За тези, които искат отново да се гмурнат в този магичен свят на истинската любов, за да се докоснат до познатото и да се срещнат с новото. Развитието на историята е пълно, добре направено и ненатрапчиво.

Книгата ни въвежда във всекидневния живот на селцето на Бел. Тук, обаче, истински се запознаваме с нейните копнежи – мечти за един по-различен живот, вдъхновен от книгите, които Бел чете, защото тя не е като хората в селцето. Тя иска много повече от това, което малкото село би могло да й даде – мечтае за приключения и много пътешествия. За големия свят с безгранични възможности. За любов като в книгите!

Скоро това се променя и тя разбира, че завинаги е принудена да бъде заложница. Тежката съдба на Бел я връхлита, когато баща й бива отведен и затворен в замък от зъл Звяр. Бел решава да се жертва и заема мястото на баща си, като по този начин предрешава завинаги съдбата си…

С времето Бел започва да вижда истинския облик на Звяра и разбира, че външността често лъже и това, което е истински важно се крие дълбоко, дълбоко под повърхността…

А магията ще разцъфне като роза!

Егмонт обаче не спират с изненадите към всички фенове на „Красавицата и звяра“ и ни поднасят втора книжка с кадри от самия филм.

Красавицата и Звяра: Книга по филма

 

И докато първата книга е историята по филма, то тази е книгата по филма.

Красавицата и Звяра: Книга по филмаКрасавицата и Звяра: Книга по филма

 

Цветното издание е изпъстрено с множество кадри от игралния филм. А най-запомнящите се сцени заемат цели страници. Безспорно, ако вече сте изгледали филма и той ви е харесал, ще останете доволни и от книжното тяло.

 

Image result for beauty and the beast

 

Филмовата адаптация на любимата ни приказка е направена повече от добре, а вълшебството й ще омагьоса всеки, който разгърне книжките.

Красавицата и Звяра: Изгубена в книга

Двете нови книги по приказката „Красавицата и Звяра“ са чудесен подарък за малки и големи върли фенове на историята. А ако това не е достатъчно, то трябва да обърнете внимание и на последната новост – „Красавицата и Звяра: Изгубена в книга“!

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s