„Най-доброто мече в цял свят“

Related image

Много от нас са израснали с приказките за Мечо Пух, а може би и ти самият си един от всички нас, които все още търсим пухкавото меченце за утеха в тежките дни. А може би си един от тези, които просто не могат да се разделят с тази история! Въпреки че Мечо Пух е една детска, следователно обикновена и лека история, тя съдържа в себе си едни от най-важните уроци, които може да получим в живота и, които могат да ни помогнат в много трудни моменти, дори вече да сме възрастни!

Със следния текст ще ви припомня само една малка част от всички мъдри съвети, намери място измежду страниците на книжката за Мечо Пух:

1.Не е важно как изглеждаме – трябва да се обичаме такива, каквито сме!

Мечо Пух винаги е бил пухкав и пълничък, а коремчето му никога не е успявало да се покрие от късата му блузка – въпреки това той никога не е страдал от този факт, а напротив – винаги е радостен и щастлив. Не се обезкуражава от вида си, защото се е научил да се обича такъв, какъвто е!  Защото е важно да обичаме себе си и вътрешно, и външно, без значение какво мислят околните!

2. Какво всъщност е приятелството!
От кой ако не от Пух ще знаем всичко най-важно за съществуването на приятелството? Това е едно от най-важните неща, които можем да приемем като уроци от приказките за мечето. Имало е толкова много примери из книгата, че ще ми е трудно да цитирам всеки един от тях. Но като цяло, всеки от героите би направил всичко, за да е сигурен, че приятелите му са щастливи и да добре. Пух не се срамува да каже колко много означат приятелите му за него – урок, който всеки от нас (като възрастен) е добре да знае и използва!

3.Винаги вярвай в себе си!

Без значение пред какво сме изправени, Мечо Пух ни учи, че трябва да вярваме в себе си! Не бъдете толкова лоши със себе си – спомнете си кои сте и какво можете!

4. Фокусирай се върху днешния ден!

Не е важно какво се е случило вчера, живеем в днешния ден – направете го прекрасен! А утре е за утре. Днес е сега, затова му се радвайте!

5. Какво е любовта?
Безспорно Мечо Пух и Пиглет знаят какво е любовта и са най-добрите ни учители, защото те знаят, че любовта не се спелува – тя се чувства!
6. Да се грижим за хората, които обичаме!
Никога не приемайте тези, които обичате за даденост, защото живота е непредвидим! Обичайте ги и се грижете за тях!
7. Радвайте се на малките неща в живота!
Пух е пример именно за това как трябва да оценяваме малките, дребни, всекидневни моменти. Той, заедно с цялата тайфа, са ни доказали, че и най-простите неща носят удоволствие  – например хвърлянето на пръчки в реката и наблюдаването им след това. А понякога просто не правят абсолютно нищо и пак са щастливи и доволни от себе си.
И въпреки че Мечо Пух е направил своя дебют в далечната 1924г., оттогава той не е спирал да ни вдъхновява, поучава и учи как да бъдем по-добри!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s