„Красавицата и Звяра: Изгубена в книга“- Дженифър Донъли

Красавицата и Звяра: Изгубена в книга
  • Издател: Егмонт
  • Преводач: Лили Христова
  • Година на издаване: 2017
  • Брой на страници: 384
  • Корици: меки

Да потънеш в книга. Или да се изгубиш? Колко познато и същевременно вълнуващо и сякаш всеки път е едно ново пътешествие из дебрите на един пореден чудно-прекрасен нов свят. В света на книгите, където всичко е възможно и постижимо. Или поне така ни се иска да бъде. И някак вярваме в това.

Но често пъти се изгубва тънката линия между действителността и въображаемия свят на книгата. А колко примамлива е тя. И понякога наистина ни се иска да живеем в този измислен свят. Но да избереш въображаемото означава да се откажеш от сегашното, от „истинския“ свят, от твоя свят.

Книгата „Красавицата и Звяра: Изгубена в книга“ е новата история за Бел и Звяра, която е само отчасти свързана с тази световно известна история за Красавицата и нейния любим. Книгата ще ви запознае с един нов миг от живота на Бел в омагьосания замък и я поставя пред поредното изпитание.

В тази книга ще намерите нещо ново в така познатата книжка. А именно какво се случва малко след като Звяра подарява своята огромна библиотека на Бел и й дава достъп до всичко в нея.

Но доброто – в имено на Любовта и злото- в името на Смъртта отново се появяват в историята между двамата главни герои. Тяхната непринудена игра и бас, който произтича от нея, поставя едно огромно препятствие между що годе спокойния живот на Бел. А именно какво ще се случи с Бел – ще победи ли любовта, която да спаси живота на Звяра и да му върне свободата или победата ще се окаже на страната на Смъртта, която ще отнеме живота на Бел и следователно ще провали единствената мечта на Звяра.

И така започва една игра. Но Смъртта не е същество, което да играе честно. Тя успява да започне своята победна атака с една… книга. Разбира се – любимия „предмет“ на Бел. И успява да го остави не къде да е, а на видно място… в библиотеката й.

И не след дълго планът й влиза в изпълнение и тя успява бързо да примами Бел да влезе в книгата й.

IImage result for lost in a book

А правилата за успех на Смъртта са прости – Бел трябва да изяде 3 неща и да остави 3 неща… в този приказен свят на лъжата.

Ще успее ли Бел да се събуди от тази приказка или не заживее вечно в нея зависи от самата нея…

Image result for lost in a book
Книгата „Красавицата и Звяра: Изгубена в книга“ е приказна история за Красавицата и Звяра. Дж. Донъли е омайващ писател, който успява да ни омагьоса за пореден път с една история, като успя за изгуби не само главната си героиня в книга, но и нас самите като читатели, поради безспорните си писателски умения. Страниците летят, а ние не можем да се откъснеш от книгата преди да разберем ще победи ли доброто или ще възтържествува злото.
Книгата е с възрастова граница 10+, но дори да сте по-големи или значително по-големи не правете грешката да не я прочетете. Заслужава си. 🙂
Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s